Nyheder

AUGUST 2018

Vores klinikassistent, Helle er også gravid, og går fra i slutningen af september. 

 

JUNI 2018

Besøg af Styrelsen for Patientsikkerhed, 7. juni 2018. Heldigvis var alle 28 målepunkter i skønneste orden, fraset gulvbelægningen i reception. Det har vi udskiftet hen over sommeren og klinikken lever nu op til standarderne i den Den Danske Kvalitetsmodel og Sundhedsstyrelsens retningslinier. Styrelsens rapport kan ses her:

 https://stps.dk/da/sundhedsprofessionelle-og-myndigheder/det-risikobaserede-tilsyn/tilsynsrapporter/tandklinikker/~/media/9C805C6F3F91405A9C086B273D6068E6.ashx 

 

 

APRIL 2018

Hele klinikteamet har været på Tandlæge Foreningens Årskursus. Her fik vi bla. genopfrisket alt om akutte situationer på klinikken, omfattende procedurer for hjerte - lunge redning og brug af genoplivningsudstyr, her under hjertestarter. 

 

JANUAR 2018

Vi har ansat Elida som vikar for Squipe. Hun har en del erfaring med i bagagen og er allerede kommmet godt ind i rutinerne, så ta' godt imod hende, det kommer helt sikkert til at gå godt.

 

DECEMBER 2017

Familie forøgelse igen. Vores klinikassistent Shqipe er atter gået på barsel og skal føde omkring Jul. Vi ønsker al mulig held og lykke med det kommende projekt.

  

NOVEMBER 2017

Klinikkens tandlæge og tandplejer har i november deltaget i Tandlægeforeningens Symposium, der er en del af foreningens efteruddannelses program. Et 2 dages kursus  forløb som omhandlede rodbehandlinger. Emnet blev belyst fra mange forskellige vinkler, og af de fremmeste forskere fra ind- og udland. 

  

AUGUST 2017

Vores elev Tina er færdig uddannet og har søgt nye udfordringer og således forladt os. Vi har i stedet  ansat klinikassistent Helle Iversen og vi for venter os rigtig meget af samarbejdet. Vores anden klinikassistent, Shqipe er vendt tilbage fra barsel og er klar til at indgå i behandlerteamet igen.
  

BARSEL 2016

Shqipe, vores klinikassistent skal ha’ en baby, og går på barsel juni 16. Vi har ansat Kimberley som vikar og hun skal være hos os i et år, ta’ godt imod hende.

  

SYMPOSIUM 2015

Hele klinikteamet har i november været på Tandlægeforeningens symposium 2015 i Ålborg. Temaet i år var  “den akutte patient”.

Det er et emne, som er en hyppigt forekommende udfordring i dagligdagen på klinikken, at tandlæger modtager patienter, som har akut behov for hjælp.

I år blev der valgt at se tværfagligt på emnet og fokusere på, hvad man kan gøre for at håndtere disse patienters forskellige problemer på den bedst mulige måde. Symposiet gav indblik i, hvilke akutte behandlinger tandlæger kan tilbyde akutte patienter – naturligvis med udgangspunkt i de smerter og øvrige symptomer, som patienterne har. Kursusgiverne nåede hele vejen rundt i odontologiens hjørner og berørte både rodbehandling, paradentose, traumer og alle de tilstande, hvor udførte behandlinger har været en del af årsagen.

  

NY ELEV 2015

Januar 15 har vi ansat TINA som elev her på klinikken.

  

SYMPOSIUM 2014

Hele klinikteamet har igen i år deltaget i Tandlægeforeningens årlige Symposium. Symposiet handlede i år om oral rehabilitering. Kurserne blev afholdt af de fremmeste forskere fra ind- og udland, og er så ledes medvirkende til at sikre klinikken den nyeste viden på  området.

  

SNORKESKINNER

30 til 40 % af befolkningen snorker i større eller mindre grad. Ikke alene kan det være generende for ægtefæller og samlevere, men også forårsage søvnforstyrrelser for den snorkende. Det kan medføre træthed, konsentrationsbesvær og irritation om dagen, og det kan også være en medvirkende årsag til forhøjet blodtryk og på længere sigt kredsløbsforstyrrelser. Der er flere behandlingsmuligheder for snorken, indblæsning af ilt under tryk mens man sover, slankekure, kirurgi og senest behandling med snorkeskinner.

Snorkeskinnen er en slags bideskinne, der under søvn holder underkæben i en fremskudt position, således at luftpassagen gennem svælget lettes, med reduktion eller ophør af snorkeriet til følge. Både klinikkens tandlæge og tandplejer  har gennemgået kurser i behandling med snorkeskinner.